Na Slemenu, tik ob meji s Koroško in z edinstvenim pogledom na Uršljo goro, izdelujemo testenine in pečemo piškote iz domačih jajc. Naše kokoši se ves čas prosto pasejo, zato so naši rezanci lepo rumeni brez vsakih dodatkov.
Ker so gozdovi pri nas bogati z gozdnimi sadeži, v sezoni nabiramo tudi te in jih predelujemo v marmelade in sadne sirupe, gobe pa sušimo in vlagamo.
Na Delopstovi kmetiji je že dolga tradicija sadjarstva. Na srečo se je ohranilo precej starih sadnih sort, tako da smo se usmerili v predelavo sadja, predvsem v sokove in marmelade, ter suho sadje. Naša posebnost je hruškov čips, tepkov sok in domači prijatelj s suhimi tepkami.
Naše vodilo je, da uporabimo kar so za nas posadili predniki in kar nam ponuja narava. Iščemo stare, preizkušene recepture, hkrati pa poskušamo našim izdelkom dodati sodoben pridih.