Kupuj lokalno - Radlje ob dravi

OKTOBER 2018

22.10.2018

VABILO na 10. poslovno konferenco

Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva – Slovenska podjetnost kroži prek meja

RRA Koroška skupaj z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter gostiteljica
Občina Dravograd vabijo na mednarodni dogodek, ki bo 14. 11. in 15. 11. 2018 v Dvorcu
Bukovje, Dravograd.

 

Osrednjo tema konference bo mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva oz. podpora malim in srednje velikim podjetjem pri vstopanju na tuje trge. Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu tovrstne dogodke pripravlja vsako leto v enem izmed izbranih krajev v Sloveniji. Posebnost konference je v tem, da so med gosti zunaj meja Slovenije predstavniki slovenskih gospodarskih zbornic in poslovnih klubov v tujini ter podjetniki slovenskega rodu. Jubilejna konferenca se bo odvila tokrat na Koroškem.

VABILO

PROGRAM

PRIJAVNICA

DECEMBER 2018

Cilj projekta je zdužiti razdrobljeno ponudbo blaga, storitev, kulturnih in turističnih znamenitosti, v občini na eno mesto, kjer bo ponudba preverjeno točna.
 
Za to mesto smo izbrali svetovni splet in sicer spletni naslov občine http://www.radlje.si/kupujmo-lokalno Projekt KUPUJMO LOKALNO postavlja občinski spletni naslov kot vstopno točko za pridobivanje informacij, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju. Ko kupujemo kaj večjega (npr. avto) nam je povsem logično, da povprašamo splet. 
 
Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.
Brez zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) se bo evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) od 25. maja 2018 dalje uporabljala neposredno.V nadaljevanju bomo na preprost način prikazali, kaj pravzaprav GDPR za obrtnike in podjetnike prinaša.

V Sloveniji je 83 odstotkov družinskih podjetij, kar dve tretjini pa pri prenosu na mlajše generacije propadeta. O izzivih v družinskih podjetjih so zato na današnji novinarski konferenci govorili predstavniki uspešnih družinskih podjetij, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa je predstavila aktivnosti novoustanovljenega Centra za družinsko podjetništvo.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2000 kot Zlatar Škorpijon. Takrat smo se iz prejšnje lokacije, katere začetki segajo v leto 1996, selili na današnjo, Mariborska cesta 11. Leta 2012 se je upokojila moja mama in mi predala posel. Že prej sem bil nekaj let zaposlen kot s.p. znotraj podjetja. Trenutno je podjetje v moji lasti in ga vodim sam.