Kupuj lokalno - Radlje ob dravi

Seminar Računovodski in davčni obračun za leto 2018 s spremembami zakonodaje

Vabimo vas na seminar Računovodski in davčni obračun za leto 2018 s spremembami zakonodaje, ki bo v torek, 12.2.2109, ob 10 uri, v  v prostorih MPIK - Visoka šola za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. Prijave na seminar sprejemamo po e-pošti milan.bukovnik@ozs.si najkasneje do četrtka, 7.2.2019.

Namen:
Davčni zavezanci so dolžni sestaviti računovodske izkaze, davčni obračun ter poslovno oz. letno poročila skladno z veljavno zakonodajo.


Cilj seminarja je ponuditi davčnim zavezancem strokovno praktičen seminar (delavnico) z napotki in priporočili za pripravo računovodskega in davčnega obračuna. Opozorili vas bomo, na kaj morate biti pozorni pri izdelavi davčnega obračuna za leto 2018, hkrati pa vas bomo seznanili z novostmi, ki bodo stopile v veljavo 1.1.2019.


Odgovarjali bomo tudi na zastavljena vprašanja in skupaj z udeleženci skušali odpraviti morebitne dileme, s katerimi se srečujete ob izdelavi računovodskih izkazov in davčnega obračuna.

Vsebina:
I. ZGD-1 in SRS
1. Sestavljanje računovodskih izkazov po ZGD-1 in SRS
2. Poročanje AJPES
3. Objava letnih poročil
4. Spremembe SRS

II. Davčni obračun
1. Davčna osnova

2. Davčne olajšave
3. Posebnosti pri normirancih
III. Davčne spremembe
Seminar je namenjen:

Seminar bo vodila davčna svetovalka na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije:
Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, je predavateljica z več kot 25 letnimi delovnimi izkušnjami na področju računovodstva in davkov ter avtorica strokovnih člankov. 

Čas trajanja: 4 šolske ure.

Cena in prijave:
Seminar je za člane OOZ Radlje ob Dravi, ki imajo poravnano članarino, BREZPLAČEN, za vse ostale je cena 50 EUR. Prijave na seminar zbiramo po e-pošti milan.bukovnik@ozs.si, najkasneje do četrtka, 7.2.2019.