Kupuj lokalno - Vransko

Vabilo na spletno delavnico Koraki delodajalca do zakonitega opravljanja dela na domu in bistveni ukrepi po PKP 5

ZZG Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico na temo Koraki delodajalca do zakonitega opravljanja dela na domu in bistveni ukrepi po PKP 5, ki bo potekala v sredo, 4. 11. 2020, s pričetkom ob 9. uri.

 

Delo od doma je v zadnjih letih v porastu. K njegovemu razcvetu pa je pripomogla situacija v povezavi s COVID-19. Kljub temu, da delodajalec organizira delo od doma, mora spoštovati delovnopravne vidike in vidik varnosti in zdravja pri delu.  Se pa v praksi velikokrat zastavlja vprašanje, kakšne so pravice in dolžnosti delavcev, kakšen je možen nadzor s strani delodajalcev in predvsem, kako delodajalec delavcu zakonito odredi ali se z njim dogovori za delo od doma.

Že od 13. 3. 2020 dalje imamo v veljavi interventno zakonodajo, ki je posledica COVID-19. Ker se nekateri ukrepi iztekajo, bo uveljavljen PKP 5, ki bo namenjen blaženju posledic epidemije.

 

Vsebina delavnice:

A: Delo na domu

B: Novosti PKP 5

C: Odgovori na vprašanja ter diskusija

Spletna delavnica je namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem. Trajala bo najmanj 2 pedagoški uri. Udeleženci boste prejeli tudi gradivo s predstavljeno vsebino.

 

Predavateljica:

Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno–podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. Trenutno je članica pogajalske skupine na delodajalski strani za spremembo delovno-pravne zakonodaje.

Delavnica je brezplačna za vse udeležence. Potekala bo v ON-LINE obliki (v živo) med 9. in 10.30 uro preko platforme Crowdcast. Spremljate jo lahko preko lastnega računalnika ali pametnega telefona, zato vam ni potrebno zapuščati doma ali delovnega mesta ali nameščati kakšnega posebnega programa.

Število mest je omejeno.

Potrebna je predhodna prijava.

Za udeležbo na spletni delavnici nam morate posredovati prijavnico z vsemi izpolnjenimi podatki. Na e-naslov, ki ga boste navedli na prijavnici, boste pred izvedbo prejeli povezavo za ogled dogodka.

Prosimo vas, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete na elektronski naslov barbara.mesarec@ozs.si najkasneje do ponedeljka, 2. 11. 2020, oz. do zapolnitve prostih mest.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Vabilo v originalu.                                                                                                       

 

Svetovalka SPOT

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.