• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si


AKTUALNO - CIMERMANSTVO IRNER

Izoliranje strehe in stropov mansarde

Pri gradnji je vedno bolj pomembna vgradnja ustrezne izolacije. Na ta račun varčujemo tako pozimi, kot poleti. Ustrezna izolacija v vašem stanovanju poskrbi za ohranjanje toplote oziroma hladu bivalnih prostorov.

Poleg tega, da boste dolgoročno privarčevali finančna sredstva, bosre tudi znantno prispevali k ohranjanju okolja. Na podlagi teh dejstev se nadaljuje subvencioniranje s strani države in sicer v okviru Eko sklada.

Za leto 2013 je bil že v začetku januarja objavljen javni poziv 18SUB-OB13 nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

Te subvencije so namenjene predvsem vam, ki iščete ustrezne izvajalce na področju prenove strehe. V našem podjetju vam z veseljem svetujemo in pomagamo pri oddaji vloge.

Več si lahko preberete na http://www.ekosklad.si
Aktualno - izoliranje strehe
Izoliranje strehe pred deskanjem in polaganjem paropropustne folije.
Aktualno - izoliranje stropov
Izoliranje stropov mansardnega stanovanja od zgoraj med klešče.

Prestavitev in dograditev kozolca

V zimskem času je prišel na vrsto domač kozolec. Zaradi predvidene gradnje stanovanjskega objekta na parceli, kjer je do sedaj kraljeval, smo se odločitli, da ga prestavimo na sosednjo parcelo.

Ker pa je ta parcela kmetijsko zemljišče, nikakor nismo uspeli dobiti dovoljenja, da bi ohranili originalno višino strehe, zato je ostal brez nje.

Aktualno - prestavljanje kozolca Z avtodvigalom smo ga prestavili na željeno pozicijo. Sledilo je uravnavanje kozolca, kar ni preprosto delo. Kljub natančnemu delu nekdanjih tesarjev, večina kozolcev ni v 'vaservago'. Praviloma so stebri nagnjeni navznoter s čimer se poveča stabilnost lesenega objekta.
Aktualno - postavljanje ostrešja
Aktualno - postavljanje ostrešja
Aktualno - pokrivanje strehe
Aktualno - pokrivanje strehe
Aktualno- kozolec
Aktualno - kozolec postavljanje ostrešja
Aktualno - kozolec postavljanje ostrešja
Aktualno - kozolec postavljanje ostrešja
Aktualno - kozolec pokrivanje strehe
Aktualno - notranjost ostrešja
Novo ostrešje ima bistveno nižji naklon, a zato ustreza gradbenemu dovoljenju, ki je bilo zanj izdano. To šteje. Ves les je skoblan in globinsko zaščiten s Silvanolinom.
03.09.2020 - www.irner.si