• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

Projekt kupujLOKALNO.si združuje več kot 1000 ponudnikov blaga in storitev iz naše regije > KLIKNI na tarčo > DOLOČI ključno besedo > IZBERI ponudnika. Aktualno združuje celotno časovno omejeno ponudbo na eno mesto. Novosti so objavljene v gumbu e Novice. Podrobnejšo predstavitev projekta pa je moč najti v gumbu O projektu kupujLOKALNO.si

Gostišče Pri Vidi

Gostišče Pri Vidi je gostišče s tradicijo, saj ga je leta 1969 odprla že stara mama sedanjega šefa gospoda Miha Gorška. Uradno ime je bilo Gostišče pod vikendi, vendar so gostje vedno rekli, da gredo k Vidi. Ker je bilo to ime gostom bližje, so se odločili, da bo to tudi novo uradno ime.

 

Pri Vidi imajo 50 let tradicijo nedeljskih kosil. Znani so predvsem po palačinkah z borovnicami, gobovi juhi in ajdovih žgancih. Vsak vikend v letu gostijo kakšno zaključeno skupino, obletnico, poroko... V dveh nadstropjih lahko naenkrat postrežejo 150 gostov. Ekipa zaposlenih je uigrana, svoje delo pa opravljajo z ljubeznijo.

Po najboljših močeh se trudijo, da je gostišče v koraku s časom. V poslopje so namestili dvigalo, ki omogoča invalidom lažji dostop v zgornje nadstropje.

Gostje v gostišču pričakujejo dobro hrano in pijačo in seveda kakšno svežo šalo, saj so znani po tem, da je v hiši veliko smeha.

Mladi šef Miha pravi, da delo gostincev ni lahko, saj se je treba za vsakega gosta posebej potruditi, poleg tega pa je delo z ljudmi najtežje. Kljub temu bi se, če bi se še enkrat rodil, odločil enako in izbral isto pot - gostinstvo, saj ga to osrečuje.

V največje zadovoljstvo mu je, da so gosti ob prihodu iz gostišča zadovoljni, se zahvalijo kuharcam za dobro hrano in osebju za postrežbo.

Celotno ponudbo Gostišča pri Vidi si oglejte TUKAJ.