• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

BIO sok Aronije | Kmetija Rataj

 

 BIO sok Aronije | Kmetija Rataj
 

Kmetija Ratajc se ukvarja s pridelavo sveže, domače aronije z eko certifikatom iz katere izdelujejo 100% BIO sok Aronije. V naših trgovinah lahko kupite sok v steklenicah (0,5l in 0,7l). Nasad aronije na kmetiji Ratajc je največji slovenski nasad. Zdravilne učinke Aronije si preberite pod več.

Celoten članek si preberite TUKAJ

 

 

 

Plodovi Aronije so zakladnica zdravilnih snovi

Antokian je barvilo, ki plod in seme ščiti pred UV žarki, hkrati pa mu daje značilno temno barvo. Snov dobrodejno učinkuje na organizem, zaradi svojega antioksidativnega delovanja. Tovrstno delovanja pripomore k boljšemu počutju, pritiku več energije, zaviranju procesa staranja in ščiti pred negativnimi učinki prostih radikalov. Visoka vsebnost snovi Antokian, Aronijo po moči antioksidativnega delovanja postavlja na prvo mesto med jagodičevjem. To ugotovitev pritrjujejo tudi številne raziskave.

 

Aronija razstruplja in krepi organizem

Plodovi aronije vsebujejo tudi biofenole, kar omogoča hitrejše celjenje ran, odvajanje raznih strupov iz telesa, zmanjšujejo tudi vnetja, uravnavajo krvni tlak in večajo elastičnost ožilja. Aronijini plodovi so poznani tudi po vsebnosti karotenov, ki ščitijo celice pred poškodbami, preprečujejo nastanek sive mrene in ščitijo kožo pred sončnimi opeklinami.

 

Aronija vitaminska bomba

Plodovi Aronije vsebujejo vitamine A, C in E, vitamine skupine B ter celo vitamin P, ki v organizmu skrbi za absorpcijo vitamina C. Aronija je tudi prava zakladnica mineralov, saj vsebujejo kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod in fosfor.

 BIO sok Aronije | Kmetija Rataj
 BIO sok Aronije | Kmetija Rataj
 

ARONITA 100% BIO MATIČNI SOK ARONIJE je dobitnik zlate medalje na sejmu v Gornji Radgoni. 👉 Na povezavi najdete 🏠 prodajna mesta ☎️ telefon 🚗🚶‍ pot in ⏰ odpiralni čas 😉