• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

Ideja je „KUPUJMO LOKALNO“

Kupovanje od lokalnih ponudnikov blaga in storitev ima mnoge prednosti. Krajša pot blaga od dobavitelja do kupca zmanjšuje ceno transporta ter zaradi kratke razdalje tudi krajša čas transporta. Krajši čas transporta zmanjšuje ceno blaga in pri prehrambenih artiklih tudi omogoča višjo kvaliteto ter boljšo kontrolo in sledljivost. Na nižjo in bolj konkurenčno ceno vpliva tudi manjše število preprodajalcev, saj je kupcu lokalni dobavitelj poznan.

KupujLokalno.si je projekt, ki združuje ponudbo na teritoriju občin, ki so v projekt vključene. Odločili smo se, da v projekt najprej vključimo poslovne subjekte s sedežem oz. PE v občinah SAŠA regije (Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno ob Savinji, Luče, Solčava, Gornji Grad).


Za vse občine je dogovorjen enak šifrant panog (sekcij):

1 Turizem in gostinstvo
2 Gradbeništvo
3 Lesarstvo
4 Dopolnilna dejavnost na kmetiji
5 Avtoprevozništvo, Avto šole, Taxi
6 Storitve
7 Elektro dejavnost
8 Frizerski, kozmetični in masažni saloni
9 Trgovina
10 Avto servisi, Avto Saloni
11 Kultura
12 Ostalo

v katere se vključijo posamezne pravne osebe. Postopek postavitve je seznam, ki bo narejen za vsako občino posebej. Naša želja povabiti v projekt čimvečje število ponudnikov blaga in storitev, se povezovati s kupci in prisluhniti vsakemu vašemu pozitivnemu namigu.


Tudi če niste iz občine, ki smo jo sami vzeli kot eno izmed prvih, ne vidimo razloga, zakaj se ne bi vključili tudi vi z vašo ponudbo. Če se ne najdete v eni od zgornjih skupin, nam predlagajte, kam bi se vključili vi. V naših občinskih projektih že imamo skupino Javni zavodi in društveno dejavnost. Ni razloga, da projekta ne bi širili na nova podračja komunikacije.