• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

Predstavitev projekta KUPUJLOKALNO.si

Cilj projekta je zdužiti razdrobljeno ponudbo blaga in storitev na eno mesto, kjer bo ponudba preverjeno točna.

Za to mesto smo izbrali svetovni splet na naslovu KUPUJLOKALNO, ki je vstopna točka za pridobivanje informacij, na območju SAŠA regije, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju.

Celoten prispevek si oglejte pod več.

Ideja je „KUPUJMO LOKALNO“

 
Kupovanje od lokalnih ponudnikov blaga in storitev ima mnoge prednosti. Krajša pot blaga od dobavitelja do kupca zmanjšuje ceno transporta in zaradi kratke razdalje, je tudi čas transporta krajši.
 
Manjša razdalja zmanjšuje ceno blaga in pri prehrambenih artiklih zvišuje kvaliteto ter omogoča boljšo kontrolo in sledljivost. Na nižjo in bolj konkurenčno ceno vpliva tudi manjše število preprodajalcev, saj je kupcu lokalni dobavitelj poznan in ne potrebuje posrednikov.
 
KupujLokalno.si je projekt, ki združuje ponudbo na teritoriju občin, ki so v projekt vključene. Odločili smo se, da v projekt najprej vključimo Pravne osebe in njihove poslovalnice s sedežem v občinah SAŠA regije (Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje , Rečica ob Savinji, Ljubno ob Savinji, Luče, Solčava, Gornji Grad).

 

Za vse občine je dogovorjen enak šifrant panog (sekcij):

  1. Turizem in gostinstvo
  2. Gradbeništvo
  3. Lesarstvo
  4. Dopolnilna dejavnost na kmetiji
  5. Avtoprevozništvo, Avto šole, Taxi
  6. Storitve
  7. Elektro dejavnost
  8. Frizerski, kozmetični in masažni saloni
  9. Trgovina
  10. Avto servisi, Avto Saloni
  11. Kultura
  12. Ostalo
 
Osnova projekta KUPUJLOKALNO.si je register ponudnikov blaga in storitev. Vsak, ki sodeluje v projektu je predstavljen z osnovnimi podatki o podjetju in svojo ponudbo. V okviru projekta smo dodali še elektronski časopis, ki skrbi za objavo informacij iz področja gospodarstva, ter modul Aktualno, ki združuje aktualne vsebine podjetij.
 
Ko potrebujete frizerja, želite naročiti pico, ne veste koga poklicati, da vam zamenja pipo v kopalnici ali prebeli stanovanje, položi ploščice, kam na nedelsko kosilo .... obiščite KUPUJLOKALNO.si, izberete sekcijo in kliknete na tarčo, se odločite za ključno besedo in izberete ponudnika. Če ste na telefonu in rabite tekojšen odziv, kliknete na ikono telefona, pokličete, ter se pogovorite.
Zakaj bi sami iskali rešitve, če je vse ponujeno tukaj na enem mestu?
Kupim kvalitetno - kupim v naši regiji - izberem na KUPUJLOKALNO.si.