• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 733 632
  • info@kupujlokalno.si

KUPUJLOKALNO.si ---> združuje preko 1000 ponudnikov blaga in storitev iz naše regije ---> KLIKNI na tarčo ---> DOLOČI ključno besedo ---> IZBERI ponudnika

JULIJ 2019

Prosim, če nam na kratko predstavite zgodovino kmetije (kdo so bili lastniki, s čim so se ukvarjali)?


Kmetija leži povsem na robu kraja Lokovice in občine Šoštanj, na meji z občino Šmartno ob Paki. Prav zaradi tega se kmetiji po domače reče Pr' Krajnk. Kmetija leži na prisojni strani gričevja nad reko Pako, od koder se vidi vso okoliško hribovje: Golte in Mozirske planine, cerkev svetega Antona, Sveti križ s cerkvijo, Smrekovec, Peca in še ostalo okoliško hribovje in gričevje. Na kmetiji so se poleg živinoreje ukvarjali tudi s hmeljarstvom, zato stoji na posestvu poleg skednja tudi hmeljska sušilnica.

Poslujejo že od leta 1962.

Ustanovitelj ter prvotni direktor podjetja je bil Kumer Franc. Od leta 1985 pa je funkcijo direktorja prevzel njegov sin Kumer Milan.

Hladilna tehnika Kumer se ukvarja s prodajo, montažo in servisom hladilnih in klimatskih naprav v gostinstvu, medicini, farmaciji in laboratorijih, mesnicah, slaščičarnah, picerijah, trgovskih centrih in ostalih uporabnikih hladilnih naprav.
Celoten prispevek si preberite pod več.

So uveljavljeno družinsko podjetje, ki se ukvarja s steklarskimi in mizarskimi deli. Njihovi začetki segajo v leto 1991. V vseh teh letih so si pridobili ogromno delovnih izkušenj in veliko število uglednih poslovnih partnerjev. 

Njihov glavni cilj je zadovoljstvo strank. Prizadevajo si, da s strokovnim znanjem, ustvarjalnostjo in upoštevanjem želja strank na najboljši možni način kvalitetno opravijo svoje delo.

Celotno ponudbo si oglejte pod več.

 

JUNIJ 2019

Savinek društvo kuharjev je novo ime gostilne Savinek, kjer že več kot 50 let izdelujejo savinjski želodec in pečejo domač kruh iz krušne peči.

Ob nedeljah vam pripravijo kosila, med tednom sprejemajo zaključene skupine, oboje po predhodnem naročilu. Izvajajo tudi catering storitve.

Kaj vam bodo pripravili za nedeljsko kosilo si oglejte pod več.

27.06.2019

Seznam upravičencev do donacij za leto 2019

V Uradnem listu RS je objavljen Seznam upravičencev do donacij za leto 2019.

Zavezanci za dohodnino lahko del svoje dohodnine za donacije namenijo največ petim upravičencev s seznama.

Obrazec zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije.

Dom stoji na prisojni jasi na severovzhodni strani vrha Sleme (1167 m) v slemenu, ki povezuje Uršljo goro s Smrekovcem. Sleme se imenuje tudi bližnji preval, kjer se regionalna cesta Šoštanj-Črna prevesi s Štajerskega na Koroško. Dom so v letih 1951/52 zgradili na pobudo PD Šoštanj s prostovoljnim delom ljubiteljev gora in predvsem takratnih delavcev Tovarne usnja Šoštanj; slovesno so ga odprli 21. septembra 1952. Poimenovali so ga po Andreju Stegnarju (1906-1981), pobudniku gradnje doma, takratnem predsedniku PD Šoštanj in direktorju Tovarne usnja Šoštanj. 

Leta 1960 so začeli graditi depandanso, ki so jo odprli 16. julija 1961. Do leta 1975 je dom upravljalo PD Šoštanj, potem pa ga je prevzela Tovarna usnja, ki je dom obnovila in sodobno opremila, pozneje pa so uredili centralno ogrevanje, napeljali telefon in uredili okolico. Dom je stalno odprt. 

25.06.2019

Gostilna Hren

Gostilna Hren se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami, saj so z delovanjem pričeli daljnega leta 1977. Poleg ala card ponudbe, nedeljskih kosil in malic, lahko pri njih najamete prostor za razne konference, predstavitve...

Proces digitalizacije zahteva nov način delovanja. Digitalna preobrazba vpliva na delovno okolje, poznati jo morajo tako vodje kot vsi zaposleni, da se lahko prilagodijo novim delovnim procesom. Osnova procesa digitalizacije so torej ljudje in organizacijska kultura.